Min forfatterblog

Min forfatterblog

Om min blog

Temaer som har relation til mine bøger.

Pigen med de ravgyldne øjne

Mine børnebøgerPosted by Lissie Lundh 23 Nov, 2015 10:48

Den 4. december udkommer min billedbog Pigen med de ravgyldne øjne, og den er smukt illustreret af Frederikke Lange.

Min historie handler om en piges længsel efter sin fraværende mor, og hendes savn er så voldsomt, at hun fjerner sig fra verden og kommer ind i et eventyragtigt univers, der, på en poetisk måde, spejler hendes sindstilstand.

Men historien handler også om, at pigen får livsvilje og livsglæde tilbage, da en kvinde, der kunne være hendes adoptivmor, henter hende fra den institution, hvor hun bor. Men pigen glemmer ikke det magiske, poetiske og smukke, som hjalp hende, da hun var i det eventyragtige univers.

En vigtig del af handlingen er også dette, at pigen hjælper en fugl: Selvom hun er syg af savn efter sin mor, har hun alligevel empati over for fuglen. Og det er netop denne empati - denne kærlighed - der rammer hende positivt som en boomerang, idet fuglen gengælder hendes empati med hjælpsomhed.

Historien er skrevet i en stil, hvor virkelighed og eventyr sommetider overlapper hinanden på en måde, der danner en poetisk virkelighed.

Historien har ikke en entydig lykkelig slutningen: Pigen bliver hentet af sin adoptivmor, og hun har i hele historien netop drømt om at "blive hentet". Men da det sker, må hun samtidig sige farvel til sin veninde Emma og fuglen, som hun var tæt knyttet til, da hun boede på institutionen. Måske ser hun dem aldrig igen.